Αυτοκίνητο

Ένα drone «πύραυλος»

drone1.jpg

Η Nissan αποκάλυψε το GT-R Drone, ένα από τα ταχύτερα FPV  (First Person View) αγωνιστικού τύπου drones  στον κόσμο.

Κατασκευασμένο για να είναι σε θέση να «συμβαδίσει» με το νέο 2017 GT-R κατά τη διάρκεια  τηλεοπτικών γυρισμάτων σε πίστα, το συγκεκριμένο drone διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από πλευράς επιδόσεων.

Ειδικά σχεδιασμένο από τον οίκο Tornado XBlades Racing,     Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Drone Prix, το GT-R Drone συνδυάζει μια ειδική αγωνιστική ρύθμιση με θόλο χαμηλής οπισθέλκουσας, προκειμένου να φτάσει τα 100 χλμ/ω από στάση, σε μόλις 1.3 δευτερόλεπτα.

Για να αναδειχθεί το «ταλέντο» των δύο κορυφαίων «μηχανών»,  το GT-R Drone «συνόδευσε» το ομώνυμο supercar, γύρω από την συναρπαστική πίστα του Silverstone.

drone3.jpg

Ο ιδιαίτερος αυτός «αγώνας» πραγματοποιήθηκε με τον οδηγό της Nissan Nismo Ricardo Sanchez πίσω από το τιμόνι του νέου GT-R και με τον James Bowles, πρωταθλητή του British National Drone Racing για το 2015 να πιλοτάρει το GT-R Drone, γύρω από μια πορεία 1.2 μιλίων στην πίστα του Silverstone.

drone2.jpgdrone4.jpg

Τα παραπάνω GT-Rs βρίσκονται στο Goodwood Festival of Speed, ενώ απολαυστικά στιγμιότυπα εν δράσει, βρίσκονται στο βίντεο παρακάτω:

Νίκος Τσάδαρης

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top