Διεθνή

Μέρκελ: Πρέπει να αποφύγουμε νέες εξόδους χωρών

2016-03-17T174036Z_1681962809_GF10000349

Ανησυχία των αγορών για ακυβερνησία στην Ευρώπη διαπιστώνει σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ σε συνομιλία με στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών. Μάλιστα η Καγκελάριος εξέφρασε την ανάγκη για άμεση δράση προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος και άλλων χωρών από την Ε.Ε σύμφωνα με το Reuters.

«Πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα για να αποφευχθεί η φυγή και άλλων χωρών από την Ε.Ε», είπε χαρακτηριστικά η Αγκελα Μέρκελ και επεσήμανε ότι «τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε γρήγορα σε μια εμβάθυνση της συνεργασίας στην ευρωζώνη».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφαν Ζάιμπερτ, τόνισε ότι «δεν μπορούν να γίνουν άτυπες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία πριν από την ενεργοποίηση του άρθρου 50». Εξέφρασε παράλληλα την αποφασιστικότητα της Γερμανίας για ενίσχυση της ενότητας στην Ευρώπη.

«Οι 27 χώρες που απομένουν στην Ενωση θα πρέπει να διαβουλευτούν για τους τρόπους με τους οποίους θα προχωρήσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top