Πολιτική

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το Brexit και τη Σύνοδο Κορυφής

tsipras9-735x454.jpg

H επικείμενη κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, μετά τις εξελίξεις με το βρετανικό δημοψήφισμα και η κατάσταση στην Ευρώπη, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εκπροσώπους των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, και εκπροσώπους των ευρωπαίων Πρασίνων.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κληθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες προκειμένου να γίνει η Σύνοδος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, την Παρασκευή. Πρόκειται για τη Σύνοδο η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Ρώμη (σ.σ. όπου επίσης είχε κληθεί ο Αλέξης Τσίπρας) και είχε αναβληθεί εξαιτίας της πτώσης του αιγυπτιακού αεροσκάφους. Εφόσον πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ και στη συνέχεια θα μεταβεί απευθείας στην Κίνα για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και η επικείμενη κατάθεση του εκλογικού νόμου, η οποία τοποθετείται τις επόμενες ημέρες με στόχο να ψηφιστεί στα μέσα Ιουλίου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top