Αυτοκίνητο

Μια sedan έκδοση της A-Class σχεδιάζει η Mercedes

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Mercedes-Benz σχεδιάζει να λανσάρει μια sedan έκδοση της A-Class, με την οποία θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Audi A3 Sedan και την κινέζικη BMW Σειρά 1 Sedan.

Εύλογα θα μοιράζεται την αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΜFA με την επόμενη A-Class, ενώ θα τοποθετείται πάνω από την CLA, σε ό,τι αφορά στο μέγεθος και στην τιμή της, χωρίς ωστόσο να κανιβαλίζει την C-Class.

Στάνταρ θα είναι η μετάδοση της κίνησης στον μπροστά άξονα, ενώ θα υπάρχουν και 4MATIC εκδόσεις. Επιπλέον, θα υπάρχει και εκδοχή με μακρύ μεταξόνιο για την αγορά της Κίνας.

Η γκάμα των κινητήρων θα αποτελείται από 3κύλινδρα και 4κύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, ενώ στην κορυφή λέγεται πως θα τοποθετείται η A 45 Sedan των 400 ίππων. Ακόμα, οι επιλογές θα εμπλουτιστούν από μία plug-in hybrid έκδοση.

Οι βασικές εκδόσεις θα φέρουν ένα 1.500άρι σύνολο πετρελαίου και ένα 1.600άρι βενζίνης, «δανεικά» από την Renault-Nissan Αlliance. Ανάλογα με την έκδοση θα υπάρχει μηχανικό 6άρι κιβώτιο και αυτόματο διπλού συμπλέκτη 9 ταχυτήτων.

Το ντεμπούτο της πεντάθυρης A-Class θα γίνει το 2018 και προς τα τέλη της ίδιας χρονιάς θα εμφανιστεί και η A-Class Sedan.

Πηγή: autotriti.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top