Ελλάδα

Αλκοτέστ μιας χρήσης το πασχαλινό δώρο της Τροχαίας

Αλκοτέστ μιας χρήσης είναι το πασχαλινό δώρο που μοίρασαν οι άνδρες της Τροχαίας Χανίων σε οδηγούς, στέλνοντας το μήνυμα «όταν πιω δεν οδηγώ».

Οι άνδρες της Τροχαίας μοίρασαν περίπου 400 τέτοια αλκοτέστ σε οδηγούς, μαζί με φυλλάδια με οδηγίες για τους βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

Τα αλκοολόμετρα, είναι προσφορά του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων, και μοιράστηκαν στο κέντρο της πόλης των Χανίων και στον κόμβο Κλαδισου με την προτροπή προς τους οδηγούς να τα χρησιμοποιήσουν μετά τη βραδινή τους έξοδο ώστε να ελέγξουν από μόνοι τους αν είναι σε θέση να οδηγήσουν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον διοικητή τροχαίας Χανιών Γιάννη Βλαχάκη, «είναι μια κίνηση συμβολική αλλά και ουσιαστική, που δίνει την δυνατότητα σε κάθε οδηγό να διαπιστώσει αν βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ και είναι σε θέση να οδηγήσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα οι έλεγχοι της τροχαίας θα είναι εντατικοί με το βάρος να δίνεται σε παραβάσεις όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα και οι αντικανονικές προσπεράσεις.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top