Οικονομία

Επίδομα τέκνων 150 ευρώ προαναγγέλλει η Θεανώ Φωτίου

Στόχος της κυβέρνησης είναι το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ, που χορηγείται για το πρώτο και για το δεύτερο παιδί, είναι να φτάσει στα 150 ευρώ το μήνα, όπως προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, μιλώντας την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με όσα είπε η αρμόδια υπουργός, το επίδομα ουσιαστικά θα διπλαστεί, αφού σήμερα κάθε οικογένεια παίρνει συνολικά 80 ευρώ: 40 ευρώ για κάθε παιδί.

Στο εξής, το επίδομα για το πρώτο παιδί θα είναι 60 ευρώ και 90 ευρώ για το δεύτερο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο βοήθημα προς τους συνταξιούχους με την ίδια μορφή.

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών στη χώρα, επισημαίνοντας ότι θα δίνεται «voucher στη μητέρα» για να στηριχθούν πρωταρχικά όσες οικογένειες δεν έχουν καθόλου εισόδημα. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι ήδη από τα 91.000 παιδιά που πηγαίνουν φέτος σε παιδικούς σταθμούς, τα 47.000 προέρχονται από άνεργες οικογένειες. Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι οι παιδικοί σταθμοί να αυξηθούν κατά 50% έως το 2020.

Ως τρίτο μέτρο αναφέρθηκε στα σχολικά γεύματα, εκτιμώντας ότι στα μισά σχολεία δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, θα δοθούν δωρεάν σχολικά ζεστά γεύματα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top