Ελλάδα

Θολό και πάλι το τοπίο των τηλεοπτικών αδειών

Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο των τηλεοπτικών αδειών, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει έξι μήνες από τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και παρά τις αυξημένες προσδοκίες για άμεση επανεκκίνηση του διαγωνισμού. Η όλη διαδικασία, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου», κινείται με αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα το θέμα να παραμένει μετέωρο αφενός ως προς την παρουσίαση ενός σαφούς χρονοδιαγράμματος για την έναρξη και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, αφετέρου στο επίμαχο ζήτημα που αφορά τον αριθμό και το κόστος των τηλεοπτικών αδειών που θα δημοπρατηθούν με χρήση γενικής εμβέλειας.

Ως προς τον αριθμό των αδειών που θα χορηγηθούν, γράφει η εφημερίδα, το ΕΣΡ από την πρώτη στιγμή που επανέκτησε τις αρμοδιότητές του ζήτησε τις θέσεις όλων των κομμάτων καθώς επίσης και άλλων θεσμικών και συνδικαλιστικών φορέων, όπως των ενώσεων των δημοσιογράφων και των τεχνικών. Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις που έχουν διεξαχθεί στις συνεδριάσεις του ΔΣ της Ανεξάρτητης Αρχής, προκύπτει ότι οι άδειες θα είναι περισσότερες από τέσσερις, χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω διευκρινήσεις.

Στην κυβέρνηση, πάντως, θεωρούν ανεξήγητη την έως τώρα καθυστέρηση. Ωστόσο, το ΔΣ του ΕΣΡ, δια του αντιπροέδρου του, Ρ. Μορώνη, έχει αντίθετη άποψη. Θεωρεί λογικό να υπάρχουν καθυστερήσεις, αποδίδοντας τα προβλήματα αργοπορίες στην έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top