Διεθνή

Καμικάζι αυτοκτονίας έπεσε σε λεωφορείο με αμάχους στο Χαλέπι

Καμικάζι αυτοκτονίας πραγματοποίησε επίθεση σε κομβόι λεωφορείων που περίμεναν να εισέλθουν στο Χαλέπι, σύμφωνα με ΜΜΕ που πρόσκεινται στο καθεστώς της Συρίας.

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 38 άνθρωποι που έφευγαν από τις φιλοκυβερνητικές περιοχές Φούα και Κεφράγια, τέσσερις αντάρτες που επιτηρούσαν τα λεωφορεία σε μια ζώνη διέλευσης δυτικά της πόλης του Χαλεπιού (βόρεια) και έναν άνθρωπος που δεν έχει αναγνωριστεί.

Παρά τη συμφωνία για ανταλλαγή κατοίκων, μεταξύ των ανταρτών και του στρατού της Συρίας, χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα και γύρω από το Χαλέπι.

Η εφαρμογή της συμφωνίας για την εκκένωση των κατοίκων δύο σιιτικών χωριών σε αντάλλαγμα για την αποχώρηση σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο περικυκλωμένες πόλεις κοντά στη Δαμασκό, έχει διακοπεί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το αναφερόμενο παρατηρητήριο γνωστοποιεί ότι η εφαρμογή της συμφωνίας ανταλλαγής καθυστερεί, καθώς οι αντάρτες που βρίσκονται σε μία από τις πόλεις (Ζαμπαντάνι) δεν έχουν ακόμη, ασφαλή διάδρομο διαφυγής για την αποχώρησή τους, από την πόλη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top