Διεθνή

Ο θρυλικός 20χρονος ελεύθερος σκοπευτής που εξουδετερώνει στόχους του ISIS

Οι εραστές των πολεμικών ταινιών, λατρεύουν τους ελεύθερους σκοπευτές. Ο μοναχικός στρατιώτης- μόνος με το όπλο του-, αναλαμβάνει μια «ντελικάτη» αποστολή, την εξουδετέρωση του εχθρού με κινήσεις ακριβείας χωρίς συναισθηματισμούς και περιττές σκέψεις.

Ένας πραγματικός sniper, ήταν και ο αμερικανός Chris Kyle, που είχε στο ενεργητικό του πάνω από 160 καταχωρημένες εκτελέσεις -από μαρτυρίες και από δικές του συνεντεύξεις ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στις 255. Ο Kyle ήταν μέχρι την θάνατό του, ο πιο «θανάσιμος» ελεύθερος σκοπευτής στην ιστορία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Η δράση του, ενέπνευσε μέχρι και τον Κλιντ Ίστγουντ, ο οποίος μετέφερε την ιστορία του στη μεγάλη οθόνη στην ταινία «American Sniper» με πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ.

Ο κόσμος δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ… Το Ιράκ, υπερηφανεύεται για τον δικό του σκοπευτή: τον Yousef Ali, τον 20χρονο ομοσπονδιακό αστυνομικό ο οποίος έχοντας στο πλευρό του το ρωσικό τουφέκι Dragunov, βοηθά τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και το συνασπισμό των ΗΠΑ να ανακαταλάβουν την πόλη της Μοσούλης.

«Μέσα από την τρύπα ενός μισογκρεμισμένου τοίχου, σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, ο Ali βλέπει τα στενά σοκάκια της πόλης που απλώνονται μπροστά του…», σημειώνει το δημοσίευμα του taskandpurpose. Μερικές γιάρδες μακριά, το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει άλλη μια επίθεση. «Το ISIS είναι εκεί έξω», λέει ο νεαρός απομακρύνοντας το βλέμμα του από το στόχο για μια στιγμή. «Μόλις πίσω από αυτά τα κτίρια», προσθέτει και συνεχίζει «πριν από 2-3 μέρες, έφτιαξαν ένα παραπέτασμα καπνού και αργότερα βγήκαν μερικοί με γιλέκα αυτοκτονίας… Σκότωσα δυο από αυτούς».

Ο νεαρός ιρακινός κάνει πράξη το όνειρό του από τότε που εντάχθηκε στους κόλπους της αστυνομίας. Αφού ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση, ακολούθησε αυτή ως ελεύθερος σκοπευτής δίπλα σε ιρακινούς και ιταλούς εκπαιδευτές στη Βαγδάτη και στη Φαλούτζα. Η εκπαίδευση απέδωσε καρπούς, όταν προωθήθηκε στη Μοσούλη έχοντας στα χέρια του το Μ-16 και το Dragunov… Φυσικά ο Ali, όπως και κάθε άλλος σκοπευτής, ονειρεύεται να γίνει ένας ήρωας πολέμου. Ποιος δε θέλει να γίνει ο επόμενος Chris Kyle, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top