Διεθνή

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Σταϊνμάιερ προειδοποιεί τους Γάλλους πολίτες να μην ψηφίσουν την Μαρίν Λεπέν

O πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ προειδοποίησε σήμερα τους Γάλλους πολίτες εναντίον του ενδεχομένου να υποστηρίξουν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία τάσσεται υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης των πυλώνων του συστήματος της ΕΕ, της αποχώρησης της Γαλλίας από τη ζώνη Σένγκεν και την αποκατάσταση των εθνικών συνόρων σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Μην ακούτε τα τραγούδια των σειρήνων που σας υπόσχονται ένα μεγαλειώδες μέλλον για τη Γαλλία αφού ξεφορτωθούν όλα όσα αποτελούν τμήμα της Γαλλίας σήμερα, πιο συγκεκριμένα το ρόλο της ως εγγυητή της σταθερότητας της Ευρώπης και πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο επικεφαλής του γερμανικού κράτους σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ouest-France, αναφερόμενος στις πολιτικές υποσχέσεις της Μαρίν Λεπέν.

Ο Σταϊνμάιερ υπογράμμισε ότι είναι δυνατό να καταστεί η Ευρώπη ένας πραγματικά σημαντικός παίχτης στη διεθνή σκακιέρα μονάχα μέσω της συνεργασίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδεχομένως είναι περίπλοκη κάποιες φορές, όμως αποτελεί ατού όλων μας, περιλαμβανομένης της Γαλλίας» πρόσθεσε.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθεί την 23η Απριλίου, ενώ ο δεύτερος και τελικός θα γίνει την 7η Μαΐου. Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζονται ως οι επικρατέστεροι υποψήφιοι στη μάχη για τον προεδρικό θώκο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top