Ελλάδα

Η ΜΕΓΑΛΗ… ΜΠΑΖΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ – Συνελήφθησαν ηγετικά μέλη του αλβανικού καρτέλ ναρκωτικών

Μέσα σε κρύπτες αυτοκινήτων εντόπισαν οι αστυνομικοί χασίς, κοκαΐνη και ηρωίνη που διακινούσε το κύκλωμα των ναρκωτικών μέσω Φλώρινας.

Σύμφωνα με τις Αρχές πρόκειται για ένα δαιδαλώδες καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία. Οι επικεφαλής είχαν διανείμει ρόλους και αρμοδιότητες ανάμεσά τους προκειμένου να διακινούν, να νοθεύουν και να πωλούν τις ποσότητες των ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Ηδη στα χέρια των Αρχών βρίσκονται τρία αρχηγικά μέλη και εντόπισαν τους χώρους αποθήκευσης κι απόκρυψης των ναρκωτικών. Ένας 38χρονος από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη, φέρεται να ήταν ο υπεύθυνος για την εισαγωγή των ναρκωτικών από την Αλβανία, διαμέσου του συνοριακού σταθμού στην Φλώρινα. Οι ποσότητες των ναρκωτικών μεταφέρονταν με συγκεκριμένο αυτοκίνητο, στο οποίο ο κατηγορούμενος είχε φτιάξει πολλές κρύπτες εσωτερικά και εξωτερικά, όπως και σε τρέιλερ με «διπλό πάτωμα». Ένας άλλος 46χρονος συλληφθείς, επίσης από την Αλβανία, ήταν υπεύθυνος για την αποθήκευση, την νόθευση και την επανατυποποίηση των ναρκωτικών. Συνελήφθη ένας ακόμη 21χρονος ομοεθνής τους, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνει ακόμη 19 κατηγορούμενους, εκ των οποίων δύο επίσης μέλη του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε Τακτικό Ανακριτή για την κύρια ανάκριση.

Από την έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -25- κιλών και -452- γραμμαρίων
Ποσότητα ηρωίνης βάρους -3.589- γραμμαρίων
Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -130- γραμμαρίων
Νοθευτική ουσία βάρους -39- κιλών και -150- γραμμαρίων σε μορφή βράχου
Δύο (2) ζυγαριές
Διάφορα εξαρτήματα νόθευσης (μίξερ, πρέσα, καλούπι κλπ)
Το χρηματικό ποσό των -4.850- ευρώ
Διάφορες σημειώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών
Μία (1) πτυσσόμενη ράβδος
Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Μία (1) μοτοσυκλέτα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top