Πολιτική

Παπαδημούλης: Θετική η συμφωνία, δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί

Θετική για την Ελλάδα χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί καθώς η πορεία συνεχίζει να είναι δύσκολη και απαιτητική.

Σε άρθρο του στο ευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης «EU Observer» ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σημειώνει πως έχουν μπει τα θεμέλια για να γυρίσει σελίδα η χώρα, μετά από μια μακρά περίοδο πτώσης και ανασφάλειας.

Όπως αναφέρει, «οι αποφάσεις του Eurogroup θέτουν τις βάσεις για να απεγκλωβιστεί η ελληνική οικονομία από το φαύλο κύκλο λιτότητας και δημόσιου χρέους». Επιπλέον, «ολοκληρώνεται το ζήτημα της καταβολής της δόσης, τίθεται με μεγαλύτερη σαφήνεια ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, και γίνεται σαφής αναφορά στην ενίσχυση των επενδύσεων και την εισαγωγή ρήτρας ανάπτυξης».

Η στάση του ΔΝΤ, προσθέτει ο κ. Παπαδημούλης, υπήρξε εποικοδομητική, «αναγνωρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα», ενώ για πρώτη φορά όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την περαιτέρω σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της Ελλάδας από την επιτροπεία.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης πως η απόφαση του Eurogroup αφήνει «θετικό αποτύπωμα» και δίνει «χώρο» στην ελληνική κυβέρνηση να αφοσιωθεί σε αναπτυξιακές πολιτικές, στη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου, στη σταδιακή και σταθερή μείωση της ανεργίας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top