Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Τέλος στο ιδιότυπο Θεσσαλονικιώτικο Κωσταλέξι

Την έναρξη μιας καινούριας περιόδου για την πόλη της Θεσσαλονίκης, τις συγκοινωνίες της και την εξυπηρέτηση των πολιτών σηματοδοτούν οι εξελίξεις στο θέμα του ΟΑΣΘ, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζουμε ότι νέος πρόεδρος του δημοσίου πλέον ΟΑΣΘ αναλαμβάνει ο Στέλιος Παππάς, ιστορικό στέλεχος του Συνασπισμού και πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά και διευθύνων σύμβουλος ο πολιτικός μηχανικός Σάββας Παναγιωτίδης.

«Η κυβέρνηση με την ψήφιση του νόμου 4482/17 έσπασε το απόστημα που για εξήντα χρόνια κακοφόρμιζε επάνω στο σώμα της πόλης. Ο ορισμός των νέων διοικήσεων των φορέων αστικών συγκοινωνιών, με τους συμβολισμούς που περιέχει, σηματοδοτεί το τέλος στο ιδιότυπο Θεσσαλονικιώτικο Κωσταλέξι για το οποίο όλοι γνώριζαν, αλλά κανένας δεν μιλούσε» επισημαίνει.

Στην ανακοίνωση προστίθεται:

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν βαρύτατες ευθύνες που για 60 χρόνια ανέχτηκαν τα τερτίπια και τις “μηχανές” που είχαν στήσει οι διοικήσεις του ΟΑΣΘ για να απομυζούν δημόσιο χρήμα. Έχουν ευθύνες γιατί άφησαν για δεκαετίες την Θεσσαλονίκη με ένα μόνο συγκοινωνιακό μέσο, ιδιαίτερα δαπανηρό, που παρείχε κάκιστες υπηρεσίες, που λειτουργούσε αδιαφανώς υπό ένα ιδιότυπο, φαύλο καθεστώς. Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που σήμερα αντιδρούν στην αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου συστήματος δημόσιων αστικών συγκοινωνιών για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Εμείς προχωράμε μπροστά. Το παλιό και η αποτυχία χάρισμά τους».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top