Πολιτική

«Φλερτ» ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ

Κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ με ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ.

Τις τελευταίες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με στόχο ένα μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Οι διεργασίες άλλωστε που γίνονται στη ΔΗΣΥ έχουν κινητοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το νέο εγχείρημα θα μπορούσε να κερδίσει την προσοχή και να αποδειχθεί ελκυστικό για ψηφοφόρους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε χθες μέσω του Αθηναϊκου Πρακτορείου ότι «δεν μπορεί η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να γίνει δεκανίκι της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Η μόνη επιλογή τους πρέπει να είναι ένα μεγάλο ριζοσπαστικό αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το ίδιο μήνυμα, επί της ουσίας, εξέπεμψε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τις επιθέσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους Ν. Βούτση και Κ. Γαβρόγλου, υπογράμμισε ότι «η διαχωριστική γραμμή είναι δεδομένη. Δεν μπορεί να κρύβονται οι δυνάμεις που έδωσαν μάχη εναντίον τέτοιων πρακτικών και αντιλήψεων. Οσοι δεν παίρνουν καθαρή θέση ταυτίζονται πλέον με αυτές τις αντιλήψεις».

Πάντως, η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της ΔΗΣΥ στην ανοικτή πρόσκληση Κουρουμπλή ήταν οργισμένη. Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε τον υπουργό Ναυτιλίας «πολιτικό τυχοδιώκτη» απορρίπτοντας κάθε προοπτική συνεργασίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές του θα επαναφέρει τη Ν.Δ. και τον νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη, όπως λέει ο κ. Κουρουμπλής, στην πλειοψηφία της Βουλής. Μην ψάχνει για συνενόχους», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top