Πολιτική

ΤΟ COLPO GROSSO ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ: Το κρυφό σχέδιο της κυβέρνησης για αλλαγή πολιτικού κλίματος

Να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση το ταχύτερο επιθυμεί η κυβέρνηση.

Ο λόγος δεν είναι μόνο οι δόσεις των 5 δισ. ευρώ και οι αποφάσεις για το χρέος και το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα σχέδια στελεχών της βρίσκεται μία ακόμη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές και τοποθετείται χρονικά στον Οκτώβριο καθώς τότε υπολογίζουν ότι δημιουργείται το επόμενο παράθυρο ευκαιρίας.

Όπως τονίζει το capital.gr, η επιλογή του χρόνου δεν είναι τυχαία. Μετά τις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου ξεκινά η τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με το επόμενο ραντεβού στο EWG της 28 Σεπτεμβρίου και ένα παράθυρο επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Οκτωβρίου που συνεδριάζει το Eurogroup.

Στόχος κυβέρνησης (αλλά και μεγάλης μερίδας των δανειστών) είναι ως τότε να έχει υπάρξει μία πρώτη συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση καθώς μετά ακολουθεί το μεγάλο τριήμερο ραντεβού στην Ουάσιγκτον στις 13 -15 Οκτωβρίου για τη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η πρόταση, πάντως, συναντά αντιδράσεις και από τραπεζικούς κύκλους (που εναντιωνόταν και στην πρώτη έξοδο με εντονότατες τις τοποθετήσεις των Κεντρικού Τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα), αλλά και από στελέχη του ίδιου του κυβερνητικού επιτελείου.

Οι «πολέμιοι» αναφέρονται -όπως και στην πρώτη έξοδο- σε κινήσεις πρόωρες και υψηλού επιτοκιακού κόστους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top