Ελλάδα

«Καμπάνες» στους καπνιστές των δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη

Να βάλουν τέλος στο κάπνισμα επιχειρούν τα πρόστιμα που άρχισαν να επιβάλλονται από χθες στους καπνιστές στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Μέχρι αργά χθες το μεσημέρι είχαν επιβληθεί σε 12 άτομα, που «συνελήφθησαν» επ’ αυτοφώρω να καπνίζουν σε χώρους των δικαστηρίων, πρόστιμα ύψος 50 ευρώ.

Η απόφαση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ελήφθη σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης ενόψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους. Προς αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε οι έλεγχοι να διεξάγονται από μικτά κλιμάκια, αποτελούμενα από αστυνομικούς, υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τα κλιμάκια έπιασαν από τη Δευτέρα, αλλά περιορίστηκαν την πρώτη μέρα των ελέγχων σε συστάσεις. Χθες όμως δεν χαρίστηκαν στους παραβάτες που έκπληκτοι είδαν τους ελεγκτές να τους κόβουν κλήσεις όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απαγόρευση του καπνίσματος ισχύει σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του μεγάρου και οι σχετικές ταμπέλες που έχουν αναρτηθεί από καιρό σε όλους τους ορόφους το υπενθυμίζουν στους καπνιστές.

Πριν λίγο καιρό η Επιτροπή Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου είχε απευθυνθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να επιτραπεί η διαμόρφωση ειδικών χώρων για τους καπνιστές (στον 1ο και 3ο όροφο του κτιρίου), αλλά έλαβε αρνητική απάντηση.

Το παραπάνω μέτρο ισχύει βέβαια και για τους δικαστικούς υπαλλήλους, στους οποίους προβλέπεται να χορηγείται διάλειμμα, διάρκειας 15 λεπτών την ημέρα, ύστερα από συνεννόηση με τους προϊσταμένους των τμημάτων τους, προκειμένου να καπνίζουν εκτός δικαστηρίων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top