Πολιτική

ΚΑBΓΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΔΩΝΗ: Η ανάρτηση που καταγγέλεται ως fake news

Για διασπορά ψυδών ειδήσεων κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αδωνη Γεωργιάδη με αφορμή μια ανάρτησή του με την περιβόητη φράση Καρανίκα «στα τσακίδια…» για την Eldorado.

«Έχουμε καλέσει επανειλημμένα τον κ. Γεωργιάδη να συνειδητοποιήσει ότι, παραδόξως, δεν είναι μόνο τρολ αλλά και Αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ως τέτοιος δεν μπορεί να επικαλεστεί το ακαταλόγιστο. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν εκθέτει μονάχα τον ίδιο, πράγμα που έχει αποδείξει πως δεν τον ενδιαφέρει ιδιαιτέρως, αλλά και ολόκληρη την παράταξή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατηγορία αφορά σε ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, όπου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, παρουσίασε τον πρωθυπουργό να ισχυρίζεται ότι «η Eldorado πρέπει να πάει στα… τσακίδια», κάτι το οποίο είχε αναφέρει μέσω facebook ο Νίκος Καρανίκας.

«Το γεγονός ότι λειτουργεί σε αντίθεση με τον θεσμικό του ρόλο, υπερασπιζόμενος ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα αντί για το δημόσιο συμφέρον, δεν προκαλεί εντύπωση. Για αυτό τον κρίνουν οι πολίτες και σε αυτούς θα πρέπει να απαντήσει για τους λόγους που τον ωθούν σε αυτή τη στάση. Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Γεωργιάδη να ενημερώσει όσους είδαν την ανάρτησή του για τον Πρωθυπουργό, ότι είναι προϊόν πλαστογραφίας, που ο ίδιος, εν γνώσει του όπως παραδέχθηκε, διακίνησε στο διαδίκτυο, στέλνοντας ψευδή μηνύματα, αποδιδόμενα μάλιστα στον Πρωθυπουργό, εντός και εκτός Ελλάδας, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Και, φυσικά, περιμένουμε από τον Πρόεδρο της ΝΔ να πράξει τα δέοντα. Διατηρώντας τον στη θέση του Αντιπροέδρου της ΝΔ θα επικροτήσει την πλαστογραφία», τονίζει κλείνοντας η ανακοίνωση.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε νέο tweet κοινοποίησε την ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και την αρχική ανάρτησή του, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ανήρτησα το κείμενο του Καρανίκα (συμβούλου του Π/Θ) με το πρόσωπο του Τσίπρα. Και για πρώτη παραδέχονται ότι βλάπτει την Ελλάδα…».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top