Πολιτική

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ: Έχει και η ιστορία της Αριστεράς, μαύρες σελίδες

Λάβρος κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του, εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews», o πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για επικοινωνιακές ρητορείες, και αναξιοπιστία. Δεν υπάρχουν πια  αγωνιστές, λέει , αλλα ένα σιωπηλά χρυσόψαρα , στο  ενυδρείο της νεοεξουσίας των μνημονίων.

Σε ερώτηση για το αν συμμερίζεται την αισιοδοξία του πρωθυπουργού ότι η χώρα θα βγεί από τα μνημόνια τον Ιούνιο του 2018,  ο κ Κωνσταντόπουλος απαντά: «Όχι , βέβαια. Θα έλεγα στον πρωθυπουργό, εάν σέβεται να δεινά της ελληνικής κοινωνίας, να μην υιοθετεί τέτοιες επικοινωνιακές ρητορείες.» Και συνεχίζει «Ας καταλάβουν, όμως, τα κυβερνητικά στελέχη οτι πίσω από τον καθρέφτη της εξουσίας τους δεν υπάρχει τίποτε μελλοντικά αξιόπιστο. Κι αυτό το τίποτε, το διαμορφώνει το προκλητικό μόρφωμα σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έξω απο κάθε πλαίσιο ιδεολογικοπολιτικής και ηθικοκοινωνικής παραδοχής, που παπαγαλίζει ότι φτιάχνει νέο πολικό αφήγημα, ρευστοποιώντας το πολιτικό βίωμα της Αριστεράς».

Για ενυδρείο της νεοεξουσίας των μνημονίων, κάνει λόγο ο Νίκος Κωνσταντοπουλος απαντώντας στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι δημοκρατικό κόμμα, όπως λειτουργεί σήμερα. » Όχι βέβαια, απάντα και συμπληρώνει » Επικρατεί ένας ιδιότυπος αρχηγισμός με έναν κακέκτυπο κομματικό συγκεντρωτισμό. Έτσι διαμορφώνεται ένας αυταρχικός καρατισμός, που έλεγε ο Ν. Πουλατζάς, κι επιβάλλεται ένας κομματικός σεχτερισμός. Οι δημοκρατικές διαδικασίες ειναι ανύπαρκτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το υπουργικό συμβούλιο, την κεντρική επιτροπή. Οι αυτόνομες σχέσεις με τα κοινωνικά κινήματα εκμηδενισμένες. Δεν μιλάμε πια για αγωνιστές, που ο καθένας κρύβει μέσα του ένα Μεσολόγγι». Στο ενυδρείο της νεοεξουσίας των μνημονίων κυριαρχεί η σιωπή των χρυσόψαρων. Εχει και η ιστορία της  Αριστεράς, μαύρες σελίδες που πάντα τις γράφουν  οι «κομμένες κεφαλές και τ” ανθρωπάκια» των κομματικών παρασκηνίων. 

«Η Ελλάδα, αναφέρει ο κ. Κωνσταντόπουλος » στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, βιώνει καταστάσεις παρακμής και πτώσης, στις οποίες περιλαμβάνεται το περιεχόμενο, το ύφος, το ήθος και ο τρόπος της κυβερνητικής λειτουργίας. Η επιτήρηση των μνημονίων ειναι καθεστώς έκτακτης ανάγκης, που ακρωτηριάζει τη συνταγματική νομιμότητα, αποτελεί πολιτική τραγωδία και ιστορικό τραύμα και δεν τελειώνει με παραγγέλματα, αφορισμούς και ευχολόγια.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top