Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Το θέμα της Εldorado Gold δεν συζητήθηκε στο άτυπο Eurogroup

Στο θέμα της Εldorado Gold αναφέρθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τονίζοντας ότι: «Το θέμα της Εldorado Gold δεν συζητήθηκε στο άτυπο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τάλιν της Εσθονίας».

Σχετικά με το ζήτημα που εγείρει το ΔΝΤ, περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quaity Review), το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ απάντησε ότι το μόνο θεσμικό όργανο που αποφασίζει για αυτό το θέμα είναι η Ενιαία Εποπτική Αρχή (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Ο SSM έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν βλέπει την ανάγκη για ανάλυση AQR(αξιολόγηση στοιχείων ενεργητικού) για τις ελληνικές τράπεζες», είπε ο Μπενουά Κερέ και υπενθύμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να περάσουν τα stress tests που θα γίνουν εντός του 2018 και πριν από τη λήξη του προγράμματος.

Ο ίδιος τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι αν οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ΑQR ή όχι, αλλά να γίνει μια συζήτηση με το ΔΝΤ, ώστε να βρεθεί μια λύση που θα κατευνάζει τις ανησυχίες του. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο Μπενουά Κερέ, «υπάρχει μόνο ένας αρμόδιος ανεξάρτητος επόπτης, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον SSM», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top