Παράξενα

Ο ράπερ που μαζεύει χρήματα για να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη!

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη. Ένας από αυτούς είναι ο αμερικανός ράπερ B.o.B., ο οποίος προσπαθεί να μαζέψει τα χρήματα προκειμένου να εκτοξεύσει δορυφόρους που θα του δώσουν τις αποδείξεις για αυτό που ισχυρίζεται.

Ο ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Bobby Ray Simmons Jr, είναι ένας από τους οπαδούς της θεωρίας της επίπεδης Γης, σύμφωνα με την οποία ο πλανήτης μας είναι ένας επίπεδος δίσκος και όχι μια σφαίρα.

Ορισμένοι υποστηρικτές της θεωρίας αυτής υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι της NASA φυλάνε την άκρη του κόσμου ώστε οι άνθρωποι να μην πέφτουν!

Στόχος του B.o.B., που αποκαλεί τον εαυτό τους και ως «Flat Earth Bob», είναι να συγκεντρώσει 200.000 δολάρια μέσω της ιστοσελίδας GoFundMe. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει κάτι παραπάνω από 650 δολάρια αλλά δεν φαίνεται να τα παρατά.

«Ξεκινάω αυτή την εκστρατεία διότι θα ήθελα να στείλω έναν -αν όχι πολλούς- δορυφόρους, όσο πιο μακριά στο διάστημα μπορώ, για να βρω την καμπυλότητα», ανέφερε σε ένα βίντεο στη σελίδα της εκστρατείας, σύμφωνα με το BBC.

Η καμπυλότητα, στην οποία αναφέρεται, σχετίζεται με τον ισχυρισμό της επίπεδης Γης, καθώς ο ορίζοντας είναι ίσιος και οποιοσδήποτε τον παρατηρήσει με το γυμνό του μάτι θα δει πως δεν παρουσιάζει καμία καμπυλότητα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top