Ελλάδα

Η δικαστική τρικυμία της εφοπλιστικής οικογένειας Φράγκου

«Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες» λέει συχνά πυκνά ο λαός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και φυσικά όχι το μόνο, η οικογένεια του μεγαλοεφοπλιστή καπετάν Φράγκου, που από τη μια δικαστική μάχη βγαίνει και στην άλλη μπαίνει. Χρόνια κράτησε η δικαστική περιπέτεια του Γιάννη Φράγκου για το διαζύγιο του με την Κλέλια Χατζηιωάννου. Το διαζύγιο τους απετέλεσε «βόμβα», όπως «βόμβα» ήταν και ο δεύτερος γάμος του με την πανέμορφη πρώην γραμματέα του Ζελιάνα Χωρέμη.

Και ο… θηλυκός Ωνάσης όμως, όπως έχει ονομαστεί η καπετάνισσα της οικογένεια Φράγκου, δηλαδή η κυρία Αγγελική Φράγκου, όπου εκτιμάται ότι η περιουσία της ανέρχεται πάνω από το 1 δισ ευρώ, με πολυσχιδείς δραστηριότητες που έχει έδρα της συνήθως την Νέα Υόρκη, καθώς παίζει στα δάχτυλα τα χρηματιστηριακά, πέρυσι απασχόλησε και αυτή την δημοσιότητα. Είχε κληθεί από την εισαγγελία διαφθοράς, να δώσει εξηγήσεις μετά από άσκηση ποινικής δίωξης για ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για δάνεια συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ που έλαβε προφανώς χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση.

Η οικογένεια του καπετάν Νικόλαου Φράγκου, ο οποίος πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 χρονών έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο, αποτελείται εκτός από την Αγγελική και το Γιάννη, από την Μαρία, που είναι επιστήμονας και συγγραφέας αλλά και από την Κατερίνα η οποία είναι καρπός του έρωτα του με την δικηγόρο Ολυμπία Κεχριμπάρη. Η ετεροθαλής όμως αδερφή, δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από τα υπόλοιπα αδέρφια της. Έτσι εδώ και χρόνια μετά την αναγνώριση από τον Νικόλαο Φράγκο διεκδικεί μέρος της πατρικής περιουσίας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες έχει ασκήσει δίωξη κατά των αδελφών της για κακουργήματα και υποστηρίζει ότι την έχουν ρίξει κατά 200 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, δικαστικοί συντάκτες που παρακολουθούν τις φουρτούνες της οικογένειας Φράγκου, πιστεύουν ότι κάποια στιγμή μπορεί να επέλθει κάποιος επωφελής συμβιβασμός και για τις δυο πλευρές.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top