Ελλάδα

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ! Καταστράφηκε η Ριβιέρα της Αθήνας – Εικόνες που προκαλούν θλίψη

Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» τα την Κυριακή, καθώς η πετρελαιοκηλίδα έφτασε στη Πειραϊκή και την Φρεαττύδα, «ταξίδεψε»σε Καλαμάκι, Αγιο Κοσμά, και Ελληνικό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν κηλίδες πετρελαίου και στην Γλυφάδα!

Σύμφωνα με το Λιμενικό, εστίες ρύπανσης έχουν εντοπιστεί στη θάλασσα στο Καλαμάκι και στον Άγιο Κοσμά, όπου πλωτό σκάφος του Λιμενικού ρίχνει αντιρρυπαντικά μέσα στη θάλασσα.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι μέσα στη θάλασσα, στη Φρεαττύδα και την Πειραϊκή η κατάσταση είναι καλύτερη.
Σε όλη την περιοχή της Πειραϊκής υπάρχει έντονη δυσοσμία από την πετρελαιοκηλίδα ενώ εκφράζονται φόβοι για την επέκταση της πετρελαιοκηλίδας σε σημεία όπως η Μαρίνα Ζέας.

Tεχνικά συνεργεία βρίσκονται από νωρίς το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να προχωρήσουν σε συντονισμένες ενέργειες για να γίνει η απορρύπανση των υδάτων.

Για το γεγονός ενημερώθηκε αμέσως ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη αλλά και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη. Ο κ. Μώραλης ζήτησε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, καθώς ο δήμος Πειραιά δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα.

Αποκαρδιωτικές είναι οι φωτογραφίες από το Καλαμάκι, τον Αγιο Κοσμά και το Ελληνικό:

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top