Ελλάδα

Για αδήλωτα εισοδήματα διώκεται ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του τέως δημάρχου Καλαμαριάς Χριστόδουλου Οικονομίδη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

«Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου δεν απέκρυψα στη φορολογική μου δήλωση ούτε ένα ευρώ, κανένα περιουσιακό μου στοιχείο και όλες μου οι καταθέσεις δεν ξεπέρασαν ποτέ, το ποσό των 228.513 ευρώ. Επισημαίνω πως το ποσό του 1.200.000 ευρώ που διερευνάται από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης είναι φανταστικό και δεν υπήρξε ποτέ σε κανένα προσωπικό μου τραπεζικό λογαριασμό ή της συζύγου μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονομίδης υποστηρίζει πως «στην ουσία πρόκειται για ένα λογιστικό λάθος, και αυτό αποδεικνύεται από τις δηλωθείσες τραπεζικές καταθέσεις, οι οποίες αφορούν τα ίδια ποσά κάθε έτος, όπως αυτά αυξομειώνονταν και δεν πρόκειται για νέες καταθέσεις διαφορετικών ποσών».

Επίσης, στη δήλωσή του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, λέει πως επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμη αξίωση «εναντίον οποιουδήποτε, ο οποίος είτε με ψευδείς καταγγελίες είτε με ψευδείς ανακοινώσεις έθιξε κατά τρόπο βάναυσο την τιμή και την υπόληψή μου».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top