Πολιτική

Οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα σε Σικάγο και Ουάσιγκτον

Αργά το βράδυ της Παρασκευής φτάνει στο Σικάγο ο Αλέξης Τσίπρας και όλο το Σαββατοκύριακο θα έχει διαρκείς συναντήσεις και επαφές, τόσο με τους φορείς και τις οργανώσεις της ομογένειας, καθώς επίσης και με αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με εκπροσώπους της επενδυτικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου που εδρεύουν στο Σικάγο.

Τη Δευτέρα, θα συναντήσει τις αρχές της πόλης και της πολιτείας. Τον δήμαρχο του Σικάγου κ. RahmEmmanuelκαι τον κυβερνήτη του Ιλινόι Bruce Rauner. Ενώ το πρωί της ίδιας μέρας θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Councilon GlobalAffairs.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί το απόγευμα στην Ουάσινγκτον, όπου και θα συναντηθεί με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Ταμείου στην Αμερικανική πρωτεύουσα.

Φυσικά, ο βασικός λόγος της επίσκεψης είναι η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, στο Λευκό Οίκο στις 17 Οκτωβρίου ενώ θα υπάρξει συνάντηση και με τον Αντιπρόεδρο Πενς την επόμενη μέρα το πρωί πριν την αναχώρηση το βράδυ της Τρίτης με προορισμό τις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει επίσης συναντήσεις με επενδυτές και επιχειρηματίες, τους φορείς και τους εκπροσώπους της ομογένειας. Επίσης το μεσημέρι της Τρίτης, θα απευθύνει ομιλία στο Ινστιτούτο Brookings.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top