Διεθνή

ΣΙΓΑ ΜΗ ΧΑΝΟΤΑΝ…: Βρήκε νέα δουλειά ο Ντάισελμπλουμ – Τι μισθό θα παίρνει

Από νέο πόστο θα μας απασχολεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την αποχώρηση από την προεδρία του Eurogroup.


Όπως ανακοίνωσε ο ESM, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναλαμβάνει «στρατηγικός σύμβουλος» στο Ταμείo και θα κρατήσει αυτή τη θέση ως «εξωτερικός πάροχος υπηρεσίας» μέχρι το τέλος της θητείας του στην προεδρία του Eurogroup (σ.σ. μέσα Ιανουαρίου).

Γι’ αυτές τις υπηρεσίες ο Ολλανδός υπουργός θα λαμβάνει αμοιβή 14.500 ευρω μεικτά το μήνα! Το πόσο είναι το μισό από ότι λαμβάνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα του παραχωρηθεί γραφείο και υλικοτεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, κατά την οποία θα παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι προσωπικότητα-κλειδί τόσο για την πολιτική της ευρωζώνης όσο και για την εξέλιξη του Ταμείου σε νόμιμο μηχανισμό αποτροπής κρίσεων, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Μετά την απομάκρυνσή του από το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών, συμφώνησε να μας παρέχει την εξαιρετική εμπειρία του και τις διαγνωστικές του ικανότητες. Αυτό το συμβόλαιο είναι για περιορισμένο χρόνο, αλλά συμπίπτει με μια σημαντική στιγμή για την περαιτέρω εξέλιξη του ESM», τονίζει ο γενικός διευθυντής του ESM.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top