Πολιτική

ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ ΑΓΡΙΑ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ! «Ε, όχι να μας κάνει και μάθημα»!

Σκληρή απάντηση στον Γιάννη Βαρουφάκη έδωσε μέσω Twitter Ευρωπαίος αξιωματούχος, για τα όσα επικριτικά είχε πει για την ΕΕ ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του Liberation.

Ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών «κόστισε πολύ στη χώρα του», εξαπέλυσε πυρά προς τον κ. Βαρουφάκη γράφοντας:

«Όχι και μάθημα από τον Γ. Βαρουφάκη, που ξαναγράφει την ιστορία. Η ευθύνη του είναι τεράστια. Κόστισε πολύ στη χώρα του».

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «όταν βλέπω την κυβέρνηση Τσίπρα, αισθάνομαι λύπη. Με τον πρωθυπουργό, δεν έχω πλέον καμία επαφή. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δείχνουν φοβισμένοι. Πολλές φορές μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν». Τόνισε δε πως «στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν».

Αναφερόμενος στην ακολουθούμενη πολιτική στην ΕΕ, ο Γιάννης Βαρουφάκης σχολίασε μεταξύ άλλων: «Είναι η γερμανική ελίτ που υπαγορεύει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει, με την έγκριση και τη συνέργεια των γαλλικών, ελληνικών και άλλων ελίτ. Οι ευρωπαϊκές ελίτ είναι όλοι αλληλέγγυοι για να επιβάλουν τις ίδιες πολιτικές. Και σε αυτό το πλαίσιο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δίκιο όταν μου λέει το Φεβρουάριο του 2015 ότι «οι εκλογές δεν μπορεί να αλλάξουν την οικονομική πολιτική». Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top