Αθλητισμός

Τα σενάρια πώλησης του Άρη δίνουν και παίρνουν αλλά ο ιδιοκτήτης δεν βάζει πωλητήριο

Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Στους τελευταίους έξι μήνες έχει διαψεύσει τουλάχιστον τέσσερις φορές την πρόθεση πώλησης της ΠΑΕ. Βέβαια, ως άνθρωπος της αγοράς, αντιλαμβάνεται ότι όλα πουλιούνται και αγοράζονται αλλά στη σωστή τιμή. Αυτή τη στιγμή λοιπόν ο οργανισμός «ΠΑΕ Άρης» βρίσκεται σε limit down και μόνο ένας αφελής ιδιοκτήτης θα μπει σε διαδικασία ουσιαστικής συζήτησης για την πώλησή του, κυρίως όμως να διατυμπανίσει ότι θέλει να διώξει από πάνω του μια εταιρία.

Γιατί γνωρίζει ότι είναι απίθανο να καλύψει τη χασούρα της χρηματοδότησης της εταιρίας εδώ και τρία χρόνια, γιατί στην παρούσα στιγμή θα πάρει πολύ χαμηλή τιμή εφόσον μπει σε διαδικασία πώλησης μιας εταιρίας δίχως εγγυημένα έσοδα αλλά με δεδομένα έξοδα. Με απλή λογική λοιπόν είναι αντιληπτό ότι ο ίδιος ο Καρυπίδης – ακόμη κι αν καθίσει στο ίδιο τραπέζι με 10 δισεκατομμυριούχους – δεν θα θέσει ζήτημα πώλησης της ΠΑΕ. Θα περιμένει να το κάνει κάποιος άλλος. Γιατί σε αυτό το ενδεχόμενο θα έχει το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα του «εσύ μου το ζήτησες, εγώ δεν σου είπα ότι πουλάω».

Και συνεχίζουμε. Το πλάνο του Καρυπίδη είναι να ανεβάσει την αγοραστική αξία της εταιρίας που λέγεται «ΠΑΕ Άρης», να μπορεί να «πουλήσει» στον υποψήφιο αγοραστή τα εγγυημένα έσοδα, άρα ο μοναδικός τρόπος για να μπει σε διαδικασία καταληκτικής συζήτησης είναι να επιστρέψει ο Άρης στη Σούπερλιγκα. Γιατί εκεί θα ισχυριστεί ότι η εταιρία έχει εγγυημένα έσοδα άνω των 7-8 εκατομμυρίων ευρώ και αυτομάτως θα αποκτήσει τον τίτλο της ελκυστικής για έναν επιχειρηματία που θα θελήσει να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από την άλλη πλευρά, δεν θα πρέπει να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να έχει βρει συμπαίκτες. Ο ίδιος διαψεύδει και αυτό, αλλά η τακτική της διάψευσης είναι η πλέον συνηθισμένη σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Μόνο ένας αφελής ανοίγει τα χαρτιά του όταν στο μέσο του τραπεζιού υπάρχουν πολλά λεφτά. Περιμένει, κλειδαμπαρώνει τα συναισθήματά του και χτυπάει την κατάλληλη στιγμή, εφόσον ασφαλώς έχει γερό φύλλο.

Μέχρι τότε, ο Καρυπίδης μάλλον θα πρέπει να αποφύγει και τις φωτογραφίες διότι (εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι) αποτελούν πηγή ανάπτυξης σεναρίων. Το αν οι συναντήσεις στην Αμερική έγιναν στο πλαίσιο αναβάθμισης των ακαδημιών του συλλόγου είναι κάτι που θα φανεί στο εγγύς μέλλον. Επί τούτου βέβαια, ένας (όχι ιδιαίτερα ψαγμένος) φίλος του Άρη μπορεί να ισχυριστεί ότι αν ισχύει αυτό θα είναι πολύ ξαφνικό γιατί στο πρόσφατο παρελθόν δεν φάνηκε – ο κ. Καρυπίδης – να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των ακαδημιών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top