Διεθνή

Τόση διορία δίνει ο Ραχόϊ στους Καταλανούς για να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους

Διορία πέντε ημερών έδωσε ο Μαριάνο Ραχόι στον ηγέτη της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόντ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν η περιφέρεια αυτή κήρυξε την ανεξαρτησία της.

Η ομιλία Πουτζντεμόντ στο καταλανικό κοινοβούλιο την Τρίτη περισσότερο θόλωσε τα νερά παρά ξεκαθάρισε το τι πρόκειται να κάνει η περιφέρεια μετά το δημοψήφισμα, καθώς μεν κήρυξε την ανεξαρτησία αλλά «πάγωσε» την ανεξαρτητοποίηση αυτόματα, ζητώντας να γίνει διάλογος.

Μιλώντας στo ισπανικό κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός της χώρας έθεσε τελεσίγραφο στην Καταλονία. Τους έδωσε προθεσμία πέντε ημερών, η οποία εκπνέει στις 10:00 τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, προκειμένου να διευκρινίσουν αν κήρυξαν την ανεξαρτησία τους και σε περίπτωση που η απάντησή τους είναι καταφατική, τότε τους δίνουν διορία άλλες τρεις ημέρες για να «επανορθώσουν».

Σε περίπτωση που ο Πουτζντεμόντ επιμείνει ότι κήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας, τότε η ισπανική κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του Συντάγματος, κάτι που θα της επιτρέψει να αναστείλει την πολιτική αυτονομία της περιφέρειας και να αναλάβει απευθείας τη διακυβέρνησή της.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top