Πολιτική

«Χρησμός» Ξυδάκη για επανεξέταση συμμαχιών μετά την ψηφοφορία για την αλλαγή φύλου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης των συμμαχιών μετά την αρνητική ψήφο των ΑΝΕΛ και τη θετική του «Ποταμιού» στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, φαίνεται ότι αφήνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, κ.Ξυδάκης, ερωτηθείς αν τίθεται ως θέμα συζήτησης οι συμμαχίες, απάντησε μεταξύ άλλων: «Δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα, σε αυτά τα ζητήματα των δικαιωμάτων υπάρχει πράγματι ένας συντηρητισμός στον κυβερνητικό εταίρο και όχι σε όλους τους βουλευτές».

«Υπάρχουν βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι πάντα συντάσσονται και πολιτικά αλλά και ιδεολογικά με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώ τη στάση και των βουλευτών του Ποταμιού, διότι νομίζω στα κρίσιμα κοινωνικά θέματα υπάρχει και η προσωπική ευθύνη», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι δεν είναι μόνο θέμα ψηφοθηριών και ισορροπιών. Νομίζω ότι καθώς φτάνουμε στο τέλος της πρώτης μακρότατης οδυνηρής φάσης της μνημονιακής περιπέτειας της Ελλάδας, καθώς προσπαθούμε να μπούμε στην φάση της ανόρθωσης και της ανάταξης, πολλές σκέψεις, πολλές συνειδήσεις, πολλά στρατηγικά σχέδια θα μεταμορφώνονται και θα προσπαθούν να δώσουν σχήμα σε μία νέα Ελλάδα και σε μία νέα κοινωνία. Εκεί, μπορούμε να βρεθούμε μαζί με άλλους ανθρώπους, μπορεί να χωρίσουμε με άλλους», ανέφερε ο κ.Ξυδάκης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top