Πολιτική

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Γιατί ο Κοντονής κατέβασε το όριο αλλαγής φύλου από τα 17 χρόνια στα 15

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τελικά αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο του Στ. Κοντονή που δίνει το δικαίωμα ακόμα και σε 15χρονα της αλλαγής φύλου με μια απλή αίτηση.

Ανάμεσά τους και μια βουλευτής, η οποία βρέθηκε να είναι συγγενής μητροπολίτη (και είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να το ψηφίσει). Τι έμελλε λοιπόν να κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης; «Μασάζ»!

Τους μάζεψε όλους και άρχισε να τους εξηγεί πώς και γιατί ρυθμίζει την αλλαγή φύλου, ευελπιστώντας ότι θα τους πείσει. Αλλά συνάντησε απορίες. Εύλογες απορίες, τολμώ να πω, μερικές από τις οποίες σάς μεταφέρω πάραυτα:

Και γιατί στα 15 και όχι στα… 12;

Ηταν η στιγμή που ο κ. Κοντονής εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ψηφιστεί τέτοιος νόμος.

Οπότε τον διακόπτει ο (πασοκογενής, πρώην υφυπουργός, πολύτεκνος και εκ των θρησκευομένων του ΣΥΡΙΖΑ) Μάρκος Μπόλαρης.

«Ποιος ο λόγος να κατεβάσετε το όριο στα 15 χρόνια, κύριε υπουργέ;» ρώτησε τον κ. Κοντονή. Και αυτός απάντησε: «Γνωρίζετε ότι το αρχικό σχέδιο του νομοσχεδίου ήταν στα 17 χρόνια». «Και γιατί το κάνετε τότε στα 15;» ξαναρώτησε. «Συνάντησα τους γονείς τριών παιδιών και με έπεισαν να αλλάξω γνώμη» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο υπουργός. «Και με τη γνώμη τριών γονέων νομοθετείτε τέτοια πράγματα;» είπε ο κ. Μπόλαρης και αμέσως μετά έκανε πρόταση: «Εγώ θέλω να γίνει στα 12 το δικαίωμα αλλαγής φύλου. Ποιος ο λόγος να μείνει στα 15;». Ο υπουργός έδειξε να εκπλήσσεται και είπε ότι στα 15 χρόνια απαιτείται και η συγκατάθεση των γονέων. Ο κ. Μπόλαρης όμως επέμενε: «Και στα 12 να χρειάζεται η συγκατάθεση των γονέων, γιατί δεν το κάνετε;»…

Ο κ. Κοντονής άρχισε τότε να απαριθμεί τις, κατά τη γνώμη του, ασφαλιστικές δικλίδες, με τον κ. Μπόλαρη να λέει ότι στα 17 ένα παιδί έχει ολοκληρώσει την εφηβεία, γίνεται πιο ώριμο και πάλι δεν μπορεί να αποφασίσει ούτε το ίδιο ούτε οι γονείς του, αλλά απαιτείται η γνώμη ειδικών, γιατρών, κοινωνιολόγων, ψυχιάτρων, ψυχολόγων κ.λπ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top