Ελλάδα

Βγήκαν τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση – Από ποια απόσταση εκτέλεσαν τον Ζαφειρόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι οι δολοφόνοι πυροβόλησαν τον άτυχο ποινικολόγο από απόσταση 1 με 1,5 μέτρου με όπλο μικρού διαμετρήματος. Η σφαίρα τον βρήκε στη θωρακική χώρα, χτύπησε και την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου αλλά και του υπολογιστή του, καθώςτου αρχείου με τις υποθέσεις που χειριζόταν το τελευταίο και όχι μόνο διάστημα το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης. Στόχος είναι να φτιαχτεί ένας «χάρτης» με τα άτομα που συνομιλούσε, είχε ραντεβού και είχε ανταλλάξει sms τις τελευταίες ημέρες. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν ακόμη για απειλητικά μηνύματα ή mail που θα μπορούσε να είχε δεχθεί ο δικηγόρος.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., φυσικά, έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Το δικηγορικό γραφείο δεν διέθετε κάμερες ασφαλείας ωστόσο απέναντι βρίσκεται το υποκατάστημα μιας μεγάλης τράπεζας και το υλικό θα εξεταστεί προσεκτικά προκειμένου να κοπούν καρέ με τα πρόσωπα των δραστών.

Επίσης, για τις τηλεφωνικές σαρώσεις που γίνονται γύρω από το δικηγορικό γραφείο προσπαθούν να εντοπίσουν τηλεφωνικούς αριθμούς που μπορεί να παραπέμπουν στα πρόσωπα των δολοφόνων.

Ακάλυπτα χαρακτηριστικά

Οι δύο δολοφόνοι δεν φορούσαν κουκούλες, είχαν τα χαρακτηριστικά τους ακάλυπτα και εκτός από τις κάμερες τούς έχει δει από κοντά και ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου, ο οποίος θα δώσει σήμερα ξανά κατάθεση. Επίσης, δεν φορούσαν γάντια και έχουν αφήσει πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα, υλικό που θα αξιοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Ολα αυτά τα στοιχεία βέβαια δείχνουν άτομα τα οποία δεν φοβούνταν να έχουν τα πρόσωπά τους εκτεθειμένα και γενικότερα το προφίλ τους να καταγραφεί. Αυτό κάνει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι πρόκειται για πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, που δεν τους ένοιαζε αν θα υπήρχαν τέτοιες μαρτυρίες και οι οποίοι σύντομα θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα. Γι” αυτό και γίνεται προσπάθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία με το υλικό των καμερών έτσι ώστε να ξεκινήσουν πιο δυναμικά οι έλεγχοι στους μεθοριακούς σταθμούς στα βόρεια σύνορα της χώρας και στα αεροδρόμια. Μάλιστα, ήδη έχει δοθεί σχετική εντολή για αυξημένους ελέγχους με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουν για τους εκτελεστές, σύμφωνα με την πρώτη περιγραφή του συνεργάη του Ζαφειρόπουλου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top