Πολιτική

ΝΔ:«Ουδεμία σχέση έχει η Μιράντα Ξαφά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» – Τι λέει η ίδια

Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» που εμφανίζει τη Μιράντα Ξαφά ως σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε η Νέα Δημοκρατία.


«Η Μιράντα Ξαφά ουδεμία σχέση έχει με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι ούτε σύμβουλος, ούτε μυστικοσύμβουλος του προέδρου» τονίζουν από την Πειραιώς ενώ σε ανακοίνωσή της η ΝΔ καταγγέλλει το Μαξίμου για «συκοφαντίες και ψέματα» υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «ο Αλέξης Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε».

 

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην απελπισία του καταφεύγει καθημερινά πλέον σε συκοφαντίες και ψέματα. Η τελευταία ανακοίνωσή του πρωθυπουργού για την κυρία Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας.

Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες;

Ως προς την ουσία τώρα: Εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστη Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει.

Οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε και τους φόρους τους επειδή τάχα θα έφερνε σεισάχθεια.

Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

«Τι άλλο θα… ανακαλύψουν για να καλύψουν τα σκάνδαλα του Πάνου Καμμένου;» συμπληρώνουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Δήλωση διάψευσης έκανε και η κυρία Ξαφά:

«Διαψεύδω απολύτως τους ισχυρισμούς της Εφημερίδας Συντακτών στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της και θα προχωρήσω, προς αποκατάσταση της αλήθειας, σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατά της εφημερίδας για τις πολιτικά υποκινούμενες φαντασιοπληξίες της».

Το δημοσίευμα που παρουσίαζε την κυριά Ξαφά να έχει μιλήσει σε κλειστή λέσχη επενδυτών στο Λονδίνο και να έχει πει ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, ότι δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση προκαλώντας την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε τη ΝΔ για «διασπορά καταστροφολικών ψευδών ειδήσεων»

 

Η ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής:

Ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top