Διεθνή

«Εάν πλησιάσει ο δράστης κάνε το νεκρό»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως από το μακελειό στο σχολείο στη νοτιοανατολική Φλόριντα.

Την ώρα που ήταν σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση και το μακελειό στο σχολείο και ο μαθητές βρίσκονταν χωμένοι σε αίθουσες και κάτω από θρανία ή κρυμμένοι σε ντουλάπες και τουαλέτες, κάποιοι από αυτούς προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με sms με τους γονείς τους.

Ορισμένα από αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα ήρθαν στη δημοσιότητα.

«Εάν πλησιάσει ο δράστης μείνε κρυμμένος ή κάνε το νεκρό» έγραψε ως συμβουλή ένας πατέρας στον γιο του που ήταν μέσα στο σχολείο κρυμμένος στη ντουλάπα.

«Βγήκαμε έξω, ακούσαμε πυροβολισμούς, νόμιζα πως είναι πυροτεχνήματα, μόλις άκουσα όμως τον τελευταίο πυροβολισμό είπα πρέπει να φύγω. Λες είναι μία φυσιολογική ημέρα στο σχολείο και δεν το περιμένεις. Και κάποιος μπαίνει μέσα με ένα όπλο. Μόλις το συνειδητοποιήσεις αρχίζεις να στέλνεις μηνύματα στην οικογένεια σου, λέγοντας σε αγαπώ γιατί δεν ξέρεις εάν θα είσαι το επόμενο θύμα και θα πεθάνεις» ανέφερε μία μαθήτρια.

Ο μακελάρης του λυκείου φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα, είχε βόμβες καπνού και ενεργοποίησε τον συναγερμό για την πυρκαγιά προκειμένου να προκαλέσει χάος, να βγάλει τους μαθητές στους διαδρόμους και να καταφέρει όσον το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες.

Ο 19χρονος Νίκολαους Κρουζ είχε επιθετικό τουφέκι AR-15 και εφοδιασμένος με πολλούς γεμιστήρες, σφαίρες και βόμβες καπνού.

Προσωπικό και μαθητές του σχολείου είπαν ότι χτύπησε συναγερμός πυρκαγιάς μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και επικράτησε το χάος αφού οι μαθητές έτρεξαν πανικόβλητοι να βγουν στους διαδρόμους με εντολή των καθηγητών τους.

Στη συνέχεια, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί τους δόθηκε νέα εντολή να μπουν στις τάξεις και να κρυφτούν στις ντουλάπες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα το πιθανό γι’ αυτούς ενδεχόμενο, ο συναγερμός να ενεργοποιήθηκε από τον δράστη προκειμένου να έχει «εύκολο έργο», πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top