Διεθνή

«Η Ελλάδα έχει στρέψει τις κάννες εναντίον της Τουρκίας»

Σοβαρότατη ανησυχία για την ασφάλεια της Τουρκίας δημιουργεί η κατάσταση στα Ίμια, υποστηρίζει ο κομάντο Αλί Τουρκσέν που είχε πρωταγωνιστήσει στην κρίση των Ιμίων το 1996 και σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής με το εθνικιστικό κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ «Καλό Κόμμα», λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει στρέψει τις κάννες εναντίον της Τουρκίας», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΡΙΚ.

«Η Ελλάδα παίζει επισήμως το παιχνίδι του ‘κοιτάξτε με’, όπως ο ακροβάτης . Στα Ίμια είναι χρόνια τώρα που δημιουργούν μία τέτοια ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα 18 νησιά και 1 βραχονησίδα να βρίσκονται σήμερα υπό πλήρη κατοχή. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μία σοβαρότατη ανησυχία για την ασφάλεια της Τουρκίας επειδή έχουν στρέψει τις κάννες τους κάτω από τη μύτη μας», δήλωσε ο Aλί Τουρκσέν σε συνέντευξή του στο τουρκικό περιοδικό «Boxer».

Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάσταση στο Αιγαίο είναι επικίνδυνη.

«Η Τουρκία ό,τι είναι να κάνει, πρέπει να το κάνει προσεκτικά αλλά χωρίς να παραχωρεί δικαιώματά της. Ούτε κι εγώ που έχω περάσει τη ζωή μου σε στρατιωτικές ασκήσεις θέλω πόλεμο με κανέναν, αλλά ούτε κι εσύ όμως να τον επιζητείς. Δεν έρχομαι εγώ να κάτσω στο μπαλκόνι σου. Αλλά όταν κάποιος προσπαθήσει να τοποθετήσει ένα τραπέζι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, φυσικά και θα αντιδράσω λέγοντας “τι κάνεις εκεί;”. Δεν θέλω να πω το κλασικό, αλλά “Έδωσες; Θα υπάρξει και συνέχεια”», ανέφερε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top