Πολιτική

Το μήνυμα Τσίπρα στην Άγκυρα: Η θρασύτητα αποτελεί στάση δειλίας

«Όσοι φαντασιώνονται “γκρίζες ζώνες” να θυμούνται ότι οι προκλήσεις κατά ενός κράτους μέλους της ΕΕ στρέφονται κατά ολόκληρης της ΕΕ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε στελέχη του Λιμενικού στο υπουργείο Ναυτιλίας μετά το περιστατικό στα Ίμια.

Ο κ. Τσίπρας είπε: «Με απόλυτη νηφιαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Η ψυχραιμία συνιστά στάση γενναιότητας. Η θρασύτητα αποτελεί στάση δειλίας».

«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ούτε θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που παίζει παιχνίδια» υπογράμμισε.

Για τον διεμβολισμό του σκάφους στα Ίμια σημείωσε πως: «Ήταν αποτέλεσμα μιας απολύτως ανεύθυνης στάσης της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το μήνυμα μας και τώρα και αύριο και πάντα είναι σαφές. Οι άνδρες και οι γυναίκες του λιμενικού είναι στο Αιγαίο για να σώζουν ζωές, όχι να τις θέτουν σε κίνδυνο».

Είπε επίσης: «Η Ελλάδα δεν παίζει παιχνίδια. Είναι στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Σίγουρα αυτό κάποιους τους ενοχλεί. Τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top