Πολιτική

«Άστραψε» ο Καμμένος : «Όσοι σκέφτονται μεγάλες Οθωμανικές Αυτοκρατορίες να θυμούνται και το 1821» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους «απάντησε» ο Πάνος Καμμένος στις τουρκικές προκλήσεις, σε δηλώσεις του μετά την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός, κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη. Αλλά, όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Όπως συνέτριψαν το 1821 οι Έλληνες μαχητές μία πανίσχυρη οθωμανική αυτοκρατορία. Όσοι σκέφτονται μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες, θα πρέπει να θυμούνται και το 1821. Το πώς μια ψυχή, ο ελληνικός λαός, ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την αυτοκρατορία και την συνέτριψε«.

Στήριξη για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η αναφορά του για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς:

«Ζητώ τη στήριξη των φίλων και συμμάχων για την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές Αδριανούπολης. Δεν φτάνουν απλά οι δηλώσεις. Χρειάζονται πράξεις. Τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους. Θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε την απελευθέρωσή τους», είπε ο κ. Καμμένος. Και μιλώντας για τις πρακτικές της Άγκυρας είπε: «Τέτοιες συμπεριφορές τη στέλνουνε πίσω από εκεί που ξεκίνησε, στα βάθη της Ανατολής».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top