Ελλάδα

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (25/03/2018) η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρήλασαν τα μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με άψογους σχηματισμούς και σε απόλυτο συντονισμό, ενώ από αέρος μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποίησαν χαμηλές διελεύσεις πάνω από το Σύνταγμα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο πλήθος που παρακολουθούσε την παρέλαση.

Την παράσταση, ωστόσο, στη φετινή παρέλαση έκλεψε το εντυπωσιακό άρμα Leopard, το οποίο ήταν βαμμένο στα χρώματα του εθνικού συμβούλου μας, της Ελληνικής Σημαίας.

Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μπροστά από το μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα εντός κι εκτός των συνόρων ότι η Ελλάδα θα υπερασπίζει στο ακέραιο τα εθνικά της σύνορα αλλά και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια κορυφαία στιγμή, στη μακραίωνη Ιστορία των Ελλήνων. Προσδιορίζει και τις ρίζες μας και την προοπτική μας. Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να δείξουμε την προοπτική και την αξία μας», υπογράμμισε στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος.

«Είμαστε λαός της Ειρήνης, της Φιλίας και της Δημοκρατίας. Αυτά τα τρία στοιχεία, όμως, προϋποθέτουν το σεβασμό της κυριαρχίας μας και των συνόρων μας από όλους, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία του Έθνους των Ελλήνων. Είναι η στιγμή της γέννησης, μέσ’ από την διαχρονική εθνική μας ταυτότητα, του νεότερου ελληνικού κράτους. Κατά τούτο η εθνική μας επέτειος δείχνει, ταυτοχρόνως, τις ρίζες του κράτους μας αλλά και την αποστολή του στο μέλλον.

Όπως τεκμηριώνει αμαχήτως το ιστορικό της 25ης Μαρτίου 1821, το νεότερο ελληνικό κράτος γεννήθηκε μέσα από μια «έκρηξη» Ελευθερίας, αποδεικνύοντας, για μιαν ακόμη φορά, ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι αξία υπαρξιακή: Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και να δημιουργήσουμε, αναπτύσσοντας ελεύθερα την προσωπικότητά μας.

Αυτές οι ρίζες ελευθερίας προσδιορίζουν, ως δείκτες πορείας, και την αποστολή μας στο μέλλον. Είμαστε Έθνος και Λαός της Ειρήνης, της Φιλίας και της Δημοκρατίας, που, αυτονοήτως, έχουν ως βάση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους. Είμαστε όμως, κατά την Ιστορική μας Κληρονομιά, Λαός και Έθνος που θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρόνια Πολλά».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top