Διεθνή

Συναγερμός στο Τέξας: Βόμβες σε πακέτα εναντίον ανυποψίαστων πολιτών

Ένα πακέτο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας ταχυμεταφορών FedEx facility κοντά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Πρόκειται για ακόμα μια έκρηξη παγιδευμένου πακέτου στην Πολιτεία του Τέξας. Μάλιστα, σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι ο παραλήπτης του πακέτου είναι στο Όστιν, εκεί δηλαδή που έχουν γίνει όλες οι προηγούμενες επιθέσεις τις προηγούμενες εβδομάδες.

Το πακέτο περιείχε μέσα καρδιά και αιχμηρά κομμάτια από σίδερο. Εξερράγη την ώρα της μεταφοράς του μέσα στο κτίριο.
Από την έκρηξη τραυματίσθηκε ελαφρά ένας υπάλληλος και μεταφέρθηκε στο πιο κοντινό νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι δύο άνδρες τραυματίστηκαν από έκρηξη στο Όστιν του Τέξας αργά το βράδυ της Κυριακής. Τα πακέτα με τις βόμβες είχαν τοποθετηθεί στα κατώφλια σπιτιών στο Όστιν είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη δύο από τις αρχές Μαρτίου.

Οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν στις αρχές Μαρτίου ήταν Αφροαμερικανοί και η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο το κίνητρο των επιθέσεων να είναι ρατσιστικό.
Η πρώτη βόμβα εξερράγη στις 2 Μάρτιου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί στο σπίτι του ο Άντονι Στέφαν Χάουζ, 29 ετών. Δύο ακόμη βόμβες εξερράγησαν δέκα ημέρες αργότερα και συνδέονταν με την πρώτη.

Ο 17χρονος Ντρέιλεν Ουίλιαμ Μέισον σκοτώθηκε στις 12 Μαρτίου όταν μετέφερε το πακέτο βόμβα μέσα στο σπίτι του. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά και η μητέρα του.
Λίγες ώρες αργότερα μια 75χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική τραυματίστηκε από ένα άλλο πακέτο βόμβα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το πακέτo αυτό ίσως να προοριζόταν για κάποιον άλλο.

Ο πρόεδρος της τοπικής Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Έγχρωμων (NAACP) Νέλσον Λίντερν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι οι δύο νεκροί είχαν σχέση με σημαντικές οικογένειες της αφροαμερικανικής κοινότητας και την ίδια εκκλησία μεθοδιστών.
Στο μεταξύ οι αρχές έχουν ανακοινώσει αμοιβή 115.000 δολαρίων σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top