Πολιτική

Το ΣτΕ προκαλεί και πάλι «φαγούρα» μεταξύ ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να δήλωσε πως θα παραμείνει στην κυβέρνηση «μέχρι τέλους», ωστόσο φαίνεται πως η «φαγούρα» μεταξύ τους… συνεχίζεται.
Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει η ανακοίνωση της νεολαίας των ΑΝΕΛ για την ακύρωση της απόφασης του Νίκου Φίλη, για αλλαγή στο μάθημα των θρησκευτικών.

Με αυτήν επί της ουσία αντιτίθεται στα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ σκοταδιστική και οπισθοδρομική. Η νεολαίας των ΑΝΕΛ από την μεριά της αναφέρει πως το ΣτΕ επιβεβαίωσε τα αυτονόητα, καθώς το κράτος πρέπει να αναπτύσσει την εθνική και θρησκευτική συνείδηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Η απόφαση του ΣτΕ για τις αλλαγές στη διδασκαλία των θρησκευτικών επιβεβαιώνει τα αυτονόητα, καθώς η παιδεία, κατά το Σύνταγμα, αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους που ως σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων», αναφέρει ανακοίνωση της Νεολαίας Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Η Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει εκφράσει με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της στις συγκεκριμένες αλλαγές, που εκτός των άλλων είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικές και προκαλούν σύγχυση στους μαθητές. Και εφόσον φαίνεται ότι και τα αυτονόητα πρέπει να λέγονται, θυμίζουμε ότι ο σεβασμός στην Πίστη και την Παράδοση του Ελληνισμού δεν αποτελεί συντήρηση και οπισθοδρόμηση, αλλά υπηρετεί το Έθνος και το λαό, όπως και τον πολιτισμό αυτού του τόπου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top