Πολιτική

Φαρμακερή ατάκα Καμμένου για Ερντογάν: «Καλορίζικο το γεωτρύπανό σου, να το χρησιμοποιήσεις…»

Πικρή «ευχή» έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στον Ερντογάν για το γεωτρύπανο το οποίο απειλεί να στείλει στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Καμμένος ευχήθηκε «καλορίζικο» το γεωτρύπανο, αλλά όπως είπε, η Τουρκία θα έπρεπε να το χρησιμοποιήσει στη δική της Οικονομική Ζώνη.

«Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χωρικά ύδατα. Τώρα, αν το κανουν για να προκαλέσουν να τους θυμίσουμε οτι την κατάσταση εγγυώνται  χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.α», τόνισε χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του.

Παράλληλα, ο υπουργός, διέψευσε πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των δύο στρατιωτικών, λέγοντας πως: «Τα κινητά τηλέφωνα ερευνήθηκαν παρουσία του Έλληνα ειδικού και βάσει των διεθνών κανόνων έρευνας και δεν ευρέθη απολύτως τίποτα».

Αναφορικά με το κείμενο των «28» για την Τουρκία είπε: «Νομίζω ότι μετά τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου της ΕΕ περι ομηρίας μιλάει η απόφαση αυτή. Λυπάμαι που δικαιώθηκα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι ήταν όμηροι. Και εγώ χρησιμοποίησα αυτή την έκφραση διότι παρά τις προσπάθειες σε επίπεδο Ταξιαρχίας και φυσικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων βρέθηκαν κλειστοί δρόμοι γι αυτό και μιλησα για ομήρους».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top