Ελλάδα

Ιδού ο σκοταδισμός! Το Ραμαζάνι διδάσκουν στα Ελληνόπουλα από την Γ’ Δημοτικού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιτέθηκε ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, καθώς το ανώτατο δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική την απόφαση –επί υπουργίας Νίκου Φίλη– για τα νέα προγράμματα σπουδών στα Θρησκευτικά, τα οποία όπως θα δείτε διδάσκουν στα παιδιά «απίθανα» πράγματα ήδη από την Τρίτη Δημοτικού.

Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές που είχε κάνει στο μάθημα των Θρησκευτικών υποστηρίζοντας ότι «ήταν εκτός Συντάγματος», με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για «σκοταδιστική απόφαση».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, δεν δίστασε μάλιστα να αναρωτηθεί πως «είναι δυνατόν το Σύνταγμα να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του»; Τους ενοχλεί ο Τριαδικός Θεός; Γι’ αυτό τα παιδιά θα μαθαίνουν πλέον απευθείας και χωρίς ενδοιασμούς για τον Γιαχβέ-Αλλάχ;

Ο κ. Γαβρόγλου ξεκαθάρισε ότι, παρά την απόφαση, τίποτε δεν αλλάζει στην διδασκαλία του μαθήματος καθώς βασίζεται σε δύο νέες υπουργικές αποφάσεις (στις 16/6/2017) και ύστερα από διάλογο με την Εκκλησία.

Ποια θα είναι αυτή η διδασκαλία;

Στον φάκελο του μαθήματος των θρησκευτικών της Γ δημοτικού τα 8χρονα παιδιά διδάσκονται μεταξύ άλλων για την εβραίικη πρωτοχρονιά που ονομάζεται «Ρος Ασανά» αλλά και το τέλος του Ραμαζανιού των Μουσουλμάνων το «Ιντ αλ Φιτρ» .

Τα παιδιά μαθαίνουν επίσης τα σύμβολα και τα ονόματα των θεών τους …Το άστρο του… Δαυίδ, όπως το ονομάζουν, και το αραβούργημα με το όνομα του Αλλάχ.

Δείτε το βίντεο:

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top