Ελλάδα

Η Ελληνίδα σύζυγος του Ελβετού μεγιστάνα που αγόρασε τη βίλα Ψυχάρη

Μια συναρπαστική ιστορία κρύβεται πίσω από την κατακύρωση της περίφημης βίλας Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι μέσω πλειστηριασμού από την Alpha bank στον Ελβετό Μεγιστάνα Νιλ Ρίμερ.

Ο Ελβετός επιχειρηματίας, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», κατάφερε να κάνει δικό του το παραλιακό ακίνητο των 26 στρεμμάτων με την ιδιωτική παραλία αντί 11,7 εκατ. ευρώ, μετά από σκληρό μπρα ντε φερ με κορυφαίους Ελληνες εφοπλιστές που το διεκδίκησαν.

Τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής του τα παιρνά στο Πόρτο Χέλι μαζί με την Ελληνίδα σύζυγό του Σταματία Παλαϊνη, κόρη του Χαράλαμπου Παλαϊνη ενός εκ των 37 λοχαγών της Χούντας που μαζί με τον αδελφό του λοχαγό Αρειστίδη Παλαϊνη συμμετείχαν στο περιβόητο «πραξικόπημα της πυτζάμας». Η Σταματία Παλαϊνη γνωστή στους κοσμικούς κύκλους της Γενεύης όπου διαμένει μόνιμα με τον σύζυγό της και τα τρία παιδιά τους ως Τούλι Ρίμερ, ήταν εκείνη που μετέδωσε το μικρόβιο της Ελλάδας στον Νιλ Ρίμερ.

Το πραξικόπημα της πυτζάμας

Τα αδέλφια Παλαϊνη, Χαράλαμπος και Αρειστίδης αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού θεωρούνταν το δίδυμο απολύτου εμπιστοσύνης του δικτάτορα Ιωαννίδη. Αμφότεροι φέρεται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα της πυτζάμας λίγους μήνες μετά τη μεταπολίτευση του ’74 και την επάνοδο της Δημοκρατίας. Για την ιστορία επρόκειτο για μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και ανατροπής της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή από πιστούς στη Χούντα ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς στου Στρατού το Φεβρουάριο του ’75.
Τη συνωμοσία αποκάλυψαν στην κυβέρνηση οι τότε ναροί αξιωματικοί Δημήτρης Αρβανίτης και Ιωάννης Αλεξάκης που αργότερα μετά το 81 ανέλαβαν κρίσιμες θέσεις σε στρατό και ΚΥΠ επι ΠΑΣΟΚ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top