Πολιτική

Μπακογιάννη: «Χωρίς προοπτική λύσης η διαπραγμάτευση για τα Σκόπια»

Κάνοντας σοβαρές καταγγελίες για την εικόνα αδυναμίας της κυβέρνησης να χειριστεί με σοβαρότητα κρίσιμα θέματα και για το κυβερνητικό αλαλούμ που επικρατεί στα εθνικά μας θέματα η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτίνα της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να υπερασπιστεί κάθε μέτρο ελληνικής γης, λόγω των συμμαχιών που έχει καταφέρει να έχει η χώρα, ωστόσο όπως σημείωσε, η κυβέρνηση δεν τις εκμεταλλεύεται. Κατήγγειλε μάλιστα την συγκυβέρνηση, αναφερόμενη στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι «αποφάσισαν ετσιθελικά να χειριστούν μόνοι τους τα εθνικά μας θέματα και ιδού τα αποτελέσματα. Πάντα, όλα τα κόμματα είχαμε επικοινωνία και συνεννόηση στα εθνικά μας θέματα. Αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι πρωτοφανές».

«Είμαστε σε μια ευαίσθητη στιγμή με την Τουρκία. Εμείς όμως ως Έλληνες είμαστε δυνατοί. Δεν είμαστε σαν την καλαμιά στον κάμπο. Έχουμε δυνατές συμμαχίες. Υπάρχει η πολιτική δύναμη που λέγεται Ευρώπη. Εκεί πρέπει να βασιστούμε. Είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε κάθε μέτρο ελληνικής γης», τόνισε η κ. Μπακογιάννη και υπογράμμισε: «Σε καμία περίπτωση το ΝΑΤΟ δεν θα δεχθεί αλλαγή συνόρων. Σε καμία περιοχή, ούτε στο Αιγαίο, ούτε πουθενά» και συμπλήρωσε: «Είχαμε πάντα επικοινωνία και συνεννόηση στα εθνικά θέματα όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Μόνο ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αποφάσισαν να τα χειριστούν μόνοι τους. Αυτό είναι το χειρότερο δείγμα γραφής που μπορείς να δώσεις στην Τουρκία για την χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων».

«Απαράδεκτος ο Κατσίκης»

Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αλλά και στις θέσεις του κ. Καμμένου περί ομηρία, καθώς και στην τοποθέτηση του κ. Κατσίκη σχολίασε: Αντέδρασα στη λέξη ομηρία γιατί αυτή έχει μια συγκεκριμένη σημασία. Όταν χρησιμοποιείς την λέξη αυτή, σημαίνει ότι πας σε μια ανταλλαγή. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι γνωρίζουν Ελληνικά απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λέξη. Μετά καταλήξαμε στη θέση του κ. Κατσίκη. Είναι ένας βουλευτής κυβερνητικός και συνεργάτης του Καμμένου. Γι’ αυτό και οι Τούρκοι το εκμεταλλεύτηκαν. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα δικαίου. Αυτά δεν λέγονται ούτε στα καφενεία πίνοντας τσίπουρα».

Διαπραγμάτευση για τα Σκόπια

«Η διγλωσσία στην κυβέρνηση και η έλλειψη εθνικού μετώπου, δείχνει ότι η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό είναι στον αέρα» τόνισε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας για την ονομασία της γειτονικής χώρας. «Η Νέα Δημοκρατία σαφώς έχει κάνει και λάθη, αλλά σε όλες τις εθνικές μάχες ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Όταν ξεκινάς μία διαπραγμάτευση και την ξεκινάς με απόλυτη διγλωσσία μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και του κυβερνητικού εταίρου, είναι γεγονός ότι την ξεκινάς με αδύναμη θέση.

Αυτή η διαπραγμάτευση από την αρχή ήταν υπονομευμένη. Ξεκίνησαν την διαπραγμάτευση άλλωστε με έλλειψη εθνικού μετώπου», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση πάει αποδυναμωμένη στην διαπραγμάτευση αυτή» τόνισε και συμπλήρωσε: «Τα Σκόπια πριν το όνομα πρέπει να αλλάξουν το Σύνταγμά τους, αλλιώς τίποτα δεν μπορεί να ισχύσει».

Η κ. Μπακογιάννη κατέληξε πως «Εμείς δεν θα κάνουμε το παγώνι. Αυτό το κάνει η σημερινή κυβέρνηση με επιτυχία».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top