fbpx
Διεθνή

«Ο πάτος της θάλασσας είναι γεμάτος με τους προγόνους σου!»

Ξεπερνά κάθε όριο θράσους και προκλητικότητας το «ρεσιτάλ» ύβρεων που εξαπέλυσε πριν από λίγο ο σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν και ηγέτης του τουρκικού Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος μίλησε με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο εναντίον των Ελλήνων και των προγόνων του σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του.

«Ο βυθός της θάλασσας του Αιγαίου είναι γεμάτος από τους παππούδες τους», είπε ο Μπαχτσελί, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Ερντογάν δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να επιδίδεται σε αθλιότητες και αήθεις επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας.

«Όλος ο κόσμος ξέρει ποιοι έριξαν σφαίρες εθνικής υπηερηφάνειας και ο πάτος της θάλασσας είναι γεμάτος με τους παππούδες όσων εκστόμισαν κενά λόγια. Υπέστησαν τις συνέπειες όταν προσπάθησαν να κυκλώσουν την Τουρκία. Δεν είναι αστείο», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαχτσελί.

Είναι φανερό πως ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων» κινείται πέρα από τα εσκαμμένα και με απαράδεκτες προσβολές, δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια να υπάρξει οποιαδήποτε εξομάλυνση στο επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο ίδιος, μάλιστα, επιτέθηκε με περίσσεια αδιαντροπιά και κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό το άτομο στις Βρυξέλλες, χωρίς να κοκκινήσει είπε ότι η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και αν το κάνει αυτό θα είναι σα να πυροβολεί τα πόδια της», είπε αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο επικεφαλής των «Γκρίζων Λύκων» επιδίδεται σε τέτοιου είδους φρασεολογία σε βάρος της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα μήνα είχε πει χαρακτηριστικά: «Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στις 26 Φεβρουαρίου εύστοχα ανακοίνωσε τα όρια του Έλληνα ομολόγου του και είπε να εξηγήσουν καλά σε αυτό το κακομαθημενο παιδί και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας. Πήγε να αναπνεύσει στα νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή ο πρόσφατα διορισμένος αρχηγός του στρατού ξηράς της Ελλάδας. O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρότητα τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάνη. Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει να υπάρχει συμπεριφορά με βάση τους διεθνείς κανόνες. Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να τους εξηγήσει, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top