Πολιτική

Ποιο ηθικό πλεονέκτημα; Ήθελαν να κάνουν πρόεδρο του ΕΦΚΑ αυτόν που έδινε δουλειές σε συνεταίρο του

Να παραιτηθεί από την υποψηφιότητα για την προεδρία του ΕΦΚΑ ζήτησε ο Παναγιώτης Πετρόπουλος από τον Στάθη Μαρίνο.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε χθες, μετά την καταγγελία της ΝΔ ότι τίθεται μείζον θέμα ηθικής τάξης για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΦΚΑ, τελικά αποφασίστηκε η απόσυρση της υποψηφιότητας.

Οπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε μέχρι προχθες μια εταιρεία πληροφορικής μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Καρκαλή. Προχθές με συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασε τις μετοχές του στον κ.Καρκαλή, ενώ πριν λίγες ημέρες η ΗΔΙΚΑ είχε δώσει δουλειά 20.000 € στον κ. Καρκαλή με απευθείας ανάθεση. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ. Σύμφωνα με βουλευτές της νέας Δημοκρατίας ο κ. Καρκαλής έπαιρνε κι άλλες δουλειές από την ΗΔΙΚΑ.

Ο κ. Μαρίνος απαντώντας στις κατηγορίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε την σχέση του με τον κ. Καρκαλή: «Όντως ήταν συνέταιρος μου μέχρι χθες. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πολύ γνωστός ηλεκτρολόγος. Στην Ελλάδα έχουμε λίγο κόσμο σε αυτό το επίπεδο. Και για αυτό ο κόσμος αυτός ανακυκλώνεται. Ο Καρκαλής συνεργάζεται με την ΗΔΙΚΑ ως ελεύθερος επαγγελματίας».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top