Διεθνή

Προκλητικός πάλι ο Ερντογάν! Έκανε «ραμπιά» και στην Βάρνα

Ερντογάν και ΕΕ έκατσαν στο ίδιο τραπέζι στην Βάρνα, το βράδυ της Δευτέρας, 26.03.2018. Συμπεράσματα δεν βγήκαν, το (σταθερό) αδιέξοδο φάνηκε ξανά, όμως ο τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να δείξει για ακόμη μία φορά την περιφρόνησή του σε… ευρωπαϊκό έδαφος!

Μέχρι και τον ισλαμικό εξτρεμιστικό χαιρετισμό της ραμπίας έκανε ο Ερντογάν στην Βάρνα.

Υιοθετήθηκε από τους οπαδούς του ισλαμιστή πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Μόρσι,αυτούς οι οποίοι σκότωναν εκατοντάδες μη ισλαμιστές στους δρόμους της Αιγύπτου,πριν αναλάβει ο Σίσι.

Τα τέσσερα δάκτυλα με τον αντίχειρα “κλεισμένο” στην παλάμη είναι ο χαιρετισμός “ραμπιά” που στα αραβικά σημαίνει τέταρτος ή τέταρτη.

Είναι ένας χαιρετισμός που ξεκίνησαν να τον χρησιμοποιούν πρώτοι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο, όμως γρήγορα μερικούς μήνες αργότερα άρχισε να χρησιμοποιεί και ο Ερντογάν. Για πρώτη φορά χαιρέτησε με αυτόν τον τρόπο το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε ομιλία του στην Προύσα.

Αμέσως ο χαιρετισμός υιοθετήθηκε από τους αξιωματούχους και τα μέλη του κόμματός του, ενώ έγινε “μόδα” και σε διάφορες θρησκευτικές οργανώσεις στην Τουρκία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top