Πολιτική

Στη σκιά του σκανδάλου της Novartis ο Τσίπρας συναντά Αβραμόπουλο για το προσφυγικό

Μια συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός  καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι έχει καλέσει και θα δεχθεί τον Έλληνα επίτροπο στην Ε.Ε. υπεύθυνο για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η συνάντηση αυτή γίνεται καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχει μεγάλη εισροή προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα  γεγονός που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την ελληνική κυβέρνηση .

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο χθες έφτασαν στην χώρα 368 πρόσφυγες ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα σε καθημερινή βάση ο αριθμός των προσφύγων  που έφτανε στην χώρα ήταν μονοψήφιος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται  ότι  ο Τούρκος πρόεδρος Ταγιπ Ερντογαν αποφάσισε να κάνει πράξη τις απειλές  ότι θα  ανοίξει τα σύνορα και θα στέλνει και πάλι τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη. Εάν όντως τα πράγματα έχουν πάρει αυτή την τροπή τότε οι συνέπειες για την χώρα μας και μάλιστα εν όψη του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου αναμένεται να είναι πολύ σοβαρές.

Γι αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προλάβει την κατάσταση πριν το όλο θέμα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.   Έτσι ο  πρωθυπουργός ζήτησε να συναντηθεί με τον Έλληνα επίτροπο προκειμένου να τον ενημερώσει και να του ζητήσει να δραστηριοποιηθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς που έχουν να κάνουν με το θέμα.

Φυσικά η συνάντηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλου γίνεται στην σκιά του σκανδάλου της Novartis όπου ο Έλληνας επίτροπος εμφανίζεται  ως εμπλεκόμενος σύμφωνα με την δικογραφία.  

Καθώς μάλιστα ο Έλληνας επίτροπος έχει  αντιδράσει  έντονα στις κατηγορίες που του αποδόθηκαν  και με δεδομένο ότι η  αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για σκευωρία η συνάντηση αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όλοι περιμένουν ότι ο Δημ. Αβραμόπουλος θα θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top