Ελλάδα

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά

«Απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές».

Αυτό ευχήθηκε από την Αλεξάνδρεια ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β, κατά την Ακολουθία των παθών στον κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που συνελήφθησαν στον Έβρο και παραμένουν φυλακισμένοι στις φυλακές Αδριανούπολης.

«Κι αν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι να τους δικάζουνε, να ξέρουνε πως ο Βασιλεύς της ειρήνης, ο Ιησούς Χριστός, δε θα αφήσει αυτά τα παιδιά μας, που δίδουν μάχη εκεί, γιατί αγαπούνε Πατρίδα, Ελλάδα, Ορθοδοξία. Ο Θεός να είναι κοντά τους» προσέθεσε.

Κατά τη συγκινητική τελετή, που παρακολούθησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Εμμανουήλ Κακαβελάκης, εκπρόσωποι ομογενειακών σωματείων και πολλοί πάροικοι, ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου κατέληξε: «Ο Εσταυρωμένος Χριστός να είναι πάντα κοντά σας, στο δρόμο σας, στην παροικία μας, στο Γενικό μας Προξενείο, στην Κοινότητα της Αλεξάνδρειας, σε όλα τα σωματεία και τους Οργανισμούς».

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα τους δύο στρατιωτικούς θα επισκεφτούν στη φυλακή οι γονείς τους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top