Ελλάδα

Απολογείται σήμερα η 22χρονη: «Ήθελα να κρατήσω το παιδί αλλά φοβήθηκα τη…»

Στον δρόμο για την σχολή την έπιασαν οι πόνοι και κατάλαβε ότι θα γεννούσε, όπως είπε στην προανακριτική της κατάθεση η 22χρονη που πέταξε το βρέφος στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας της στη Νέα Σμύρνη.

Κυριευμένη από πανικό, ντροπή και φόβο υποστηρίζει ότι ήταν η νεαρή μητέρα που γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού της το μωρό της και στη συνέχεια το πέταξε από τη μπαλκονόπορτα στον ακάλυπτο, σοκάροντας ολόκληρη τη χώρα.

Όπως υποστήριξε στην ομολογία της ήθελε να κρατήσει το παιδί και να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο, ωστόσο φοβούμενη τη μητέρα της αποφάσισε να το πετάξει.

«Ήθελα να κρατήσω το παιδί. Δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω».

Όπως αναφέρει στην προανακριτική της απολογία ενώπιον των αστυνομικών και σύμφωνα με το real.gr, όταν κατάλαβε ότι ήταν έγκυος αποφάσισε να το κρατήσει μυστικό και να το πει μόνο στον φίλο της.

«Τον πήρα τηλέφωνο και όταν του το είπα μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα κι άλλες φορές αλλά δε μου το σήκωσε. Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό, υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω το Μάιο. Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο».

Στην συνέχεια αναφέρει «την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8.30. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά . Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή , κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο. Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα».

Τι λέει η μητέρα της

Η μητέρα της κοπέλας ενώπιον των αστυνομικών είπε πως δεν γνώριζε τίποτα, ενώ ζήτησε συγγνώμη για λογαριασμό της κόρης της. «Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σαν μάνα πριν γίνει ότι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω».

Τι δήλωσε η γυναίκα που βρήκε το νεκρό βρέφος

Στην κατάθεση της η γυναίκα που βρήκε το παιδί, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα»

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top