Πολιτική

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Κούλογλου κατά Καμμένου

Στην «ρητορική τάξη» επιχειρεί να επαναφέρει τον υπουργό άμυνας Πάνο Καμμένο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή τις χθεσινές αναφορές του προέδρου των ΑΝΕΛ περί «τρελού Ερντογάν».

«Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία» δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου επιχειρώντας εμφανώς να διορθώσει τον υπουργό Αμυνας: «Οι κορώνες δεν βοηθούν, ακόμη και αν μιλάμε για τον Ερντογάν. Αναμφισβήτητα είναι αυτός ο οποίος ευθύνεται για την ένταση, όπως με την κράτηση των δυο αξιωματικών, τους οποίους θέλει να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί. Όμως, χαρακτηρισμοί όπως ‘τρελός’, ακόμη και αν αναφέρεσαι στον Ερντογάν ή τον Μουσολίνι, στην διεθνή διπλωματία πρέπει να αποφεύγονται. Ο Ερντογάν, σίγουρα, έχει πάρει έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο, αλλά δεν είναι τρελός. Οι κινήσεις του είναι καλά σχεδιασμένες. Πρέπει να δίνει στο κοινό του κάθε μέρα κάτι για να το κρατάει φανατισμένο και εμείς δεν πρέπει να του δίνουμε τις ευκαιρίες».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ χαρακτηρίζοντάς την επιβεβλημένη ενώ υποστήριξε ότι το κόμμα του Π. Καμμένου δεν είναι ακρoδεξιά αλλά «ένα ριζοσπαστικό δεξιό κόμμα, που έχει εθνικιστικές τάσεις σε κάποια θέματα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top